fbpx
vshosting~

INVITAL Aqua: V e-commerce není prostor pro chyby. Díky vshosting~ se můžeme soustředit na rozvoj

~

E-shop jede nonstop. Proto je pro nás klíčové, aby vše fungovalo a na služby neustále někdo dohlížel. Jedině vshosting~ má nonstop tým adminů, kterým můžeme zavolat ve 2 ráno a dokážou nám pomoct.

icon -

Společnost INVITAL Aqua, založená v roce 2014, se rychle etablovala jako největší evropský internetový obchod specializující se na akvaristiku, teraristiku a zahradní jezírka. Jejich jedinečný přístup spočívá v kombinaci vlastní výroby a importu zboží, což jim umožňuje nabízet široký sortiment vysoce kvalitního zboží pro statisíce zákazníků v Česku, na Slovensku, v Polsku, Maďarsku a nově také ve Slovinsku. 

INVITAL Aqua je unikátní také v rychlosti expedice, což je u citlivých produktů, jako jsou například rostliny, klíčové. Balík pro přepravce dokáží přichystat do 10 minut od přijetí objednávky. A to i díky speciálnímu skladovému softwaru, který provozují na managed Windows serveru od vshosting~.

INVITAL Aqua v číslech

icon -
2014

založení INVITAL Aqua

icon -
340 000

zásilek v roce 2022

icon -
410 000

zákazníků

icon -
5 zemí

kde působí

Máte zájem o podobný hosting? Pojďme si nezávazně promluvit.

Aktuálně provozované služby

Z dedikovaného serveru na nonstop spravované managed Windows řešení

INVITAL Aqua se na vshosting~ spoléhá již řadu let, spolupráce začala prvním Linux serverem se správou. Proto při přechodu na nový skladový software Altus Vario, který vyžadoval Windows, chtěli nový Windows server také svěřit vshostingu. Server původně ho spravovali externí administrátoři, zatímco vshosting~ zajišťoval hardwarovou stránku. 

Jakmile vshosting~ představil svou managed Windows službu, rozhodli se v INVITAL Aqua přejít na tuto profesionální a nonstop podporovanou variantu. Klíčovým faktorem byla potřeba spolehlivosti a neustálého dohledu nad serverem, zejména kvůli povaze jejich obchodu, kde expedují do 5 zemí Evropy, navíc z velké části rostliny, což je zboží, které musí být doručené co nejrychleji, jinak dojde k úhynu. Proto plánují v řádu jednotek minut. Vše na sebe přesně pasuje, od plánování počtu lidí ve skladu po vyřízení objednávky – do 10 minut od přijetí zákazníkovy objednávky dokáží přichystat balík pro přepravce. 

E-shop jede nonstop, pro chyby není prostor

Když se na pozadí e-shopu něco pokazí, dveře se narozdíl od kamenného obchodu nezavřou. Objednávky dále přicházejí, problém začíná exponenciálně růst a zpoždění pak není možné dohnat. Proto bylo pro INVITAL Aqua zásadní, aby vše fungovalo na 100 % a na služby neustále dohlížel tým expertů. Jediný, kdo to dokázal nabídnout, byl vshosting~.

Potřebovali jsme partnera, který má nonstop vyhrazený tým adminů na podpoře, kterým můžeme zavolat ve 2 ráno (pokud dokonce sami problém nedetekují před námi) a dokážou nám pomoct. Navíc se jedná o adminy, kteří jsou fyzicky přítomni vedle serverů. Tato managed služba je pro nás opravdu klíčová.

Upgrade procesorů na AMD EPYC zvýšil výkon serveru

V INVITAL Aqua se spoléhají se na vysokou míru automatizace, i proto mají velké nároky na server a jeho spolehlivost. Součástí optimalizace hostingového řešení proto byl také přechod z Intel Gold CPU na modernější AMD EPYC. Tato změna přinesla zvýšení výkonu a efektivity, díky čemuž je server INVITAL Aqua schopen lépe zvládat náročné operace spojené s rychlým zpracováním a expedicí objednávek.

Díky spolehlivému managed řešení od vshosting~ se INVITAL Aqua může plně soustředit na rozvoj firmy

Spolupráci s vshosting~ INVITAL Aqua hodnotí velmi pozitivně. Od přechodu na managed Windows řešení se výrazně zvýšila profesionalita a spolehlivost ve srovnání s tím, když měli správu Windows serveru na starosti externí administrátoři.

vshosting~ vždy vyřizuje všechny požadavky a dotazy v řádech minut a o všem, co se na serveru bude dít, klienta předem informuje. To vše INVITAL Aqua velmi oceňuje, stejně jako celkové fungování služby:

“Od přesunu správy server k vshostingu jsme se zatím ani jednou nemuseli věnovat žádnému problému spojenému se serverem, což znamená, že můžeme pracovat na zvyšování prodejů a expanzi do dalších zemí,” dodává Vít Hellebrand, spolumajitel INVITAL Aqua s.r.o.

Spolupráci s vshosting~ hodnotíme velmi pozitivně. Každý den si ověřujeme, že naše spravovaná Windows služba je v dobrých rukou a nemusíme se starat o problémy se serverem. Díky jejich neustálé podpoře jsme mohli svůj byznys rozvíjet a růst bez omezení.

vshosting~

INVITAL Aqua: V e-commerce není prostor pro chyby. Díky vshosting~ se můžeme soustředit na rozvoj

~

E-shop jede nonstop. Proto je pro nás klíčové, aby vše fungovalo a na služby neustále někdo dohlížel. Jedině vshosting~ má nonstop tým adminů, kterým můžeme zavolat ve 2 ráno a dokážou nám pomoct.

icon -

Lékárna.cz v číslech

Přechod Lékárna.cz na plně spravované hostingové řešení s Kubernetes.

icon -
1,5 mil.

návštěv měsíčně

icon -
500 000

objednávek ročně

icon -
30 000

produktů v e-shopu

icon -
Od 2021

spolupráce s vshosting~

Máte zájem o podobný hosting? Pojďme si nezávazně promluvit.

Začátek spolupráce Lékárna.cz s vshosting~

Na základě pozitivních referencí nás oslovila na konci roku 2019 jedna z největších lékáren na českém internetu Lékárna.cz. Hledali lepší řešení pro hosting celé skupiny Pears Health Cyber, do které Lékárna.cz patří. Serverovou infrastrukturu, která by dostupností, rychlostí a technologiemi lépe vyhovovala potřebám tak rozsáhlého a rychle rostoucího projektu. 

Zároveň potřebovali sloučit řadu dalších projektů a webů, které mimo e-shopu Lékárna.cz provozují, do jedné infrastruktury (např. portály Ordinace.czeuni.cz, účetní systém a další). Každý z těchto projektů byl jiný, v odlišné fázi vývoje a využívající různé technologie. 

Aktuálně provozované služby

Projekt jejich typu a velikosti potřeboval modernější a spolehlivější řešení

Ze tří fyzických a 41 virtuálních serverů chtěli přejít na koncepčněji pojatou architekturu. Na řešení, které by sjednotilo všechny projekty i technologie a usnadnilo jim další rozvoj. Další rozměr celé transformaci dodával jejich zájem nastoupit na trendující Kubernetes platformu. 

Se samotným Kubernetes, jakožto poměrně horkou novinkou, neměli do té doby žádné zkušenosti. V rámci vývoje již hojně využívali Docker, ale hledali partnera, který by jim pomohl s transformací na Kubernetes. I proto oslovili vshosting~, který ke každému klientovi přistupuje individuálně a poradí, jak řešení připravit tak, aby migrace proběhla i u tak náročného projektu hladce. 

Požadavky na vshosting~ tedy byly jasné. Sjednotit infrastrukturu pro všechny projekty, pomoci s přechodem na Kubernetes, a celkově zajistit špičkové řešení pro moderní e-shop jejich kalibru. Samozřejmostí byl i provoz v režimu vysoké dostupnosti a proaktivní přístup zkušených administrátorů. 

Neocenitelným faktorem u spolupráce s Lékárna.cz bylo a stále je, že fungujeme jako partneři a ladíme věci společně. Před každou zásadní změnou, která s hostingem souvisí, probíhá diskuze. Vývojáři Lékárny.cz tak mohou těžit z mnohaletých zkušeností našich seniorních administrátorů. Výsledkem je perfektní souhra aplikací a hostingového řešení. 

I dnes společně řešíme upgrady a připravujeme infrastrukturu pro sezónní špičky nebo marketingové akce, které mohou mít vliv na vytíženost. Nejen díky této kvalitní komunikaci považujeme Lékárna.cz za top klienta. 

Progresivní pricing eliminoval drastické navýšení nákladů

Jedna z největších lékáren na českém trhu oceňuje nejen profesionální přístup seniorních administrátorů v čele s Jakubem Lánským, ale považuje přechod pod vshosting~ za jedno z nejlepších rozhodnutí posledních let. Samotný přesun jim přinesl požadovaný koncepční přístup, konsolidaci služeb, zrychlení všech diskových polí, infrastrukturu odpovídající modernímu setupu e-shopu jejich kalibru, ale i ztransparentnění využívaných prostředků. Hned vidí, která služba využívá více výkonu, a nemusí se tak obávat z nenadálého přetížení aplikací.

Při souběhu předchozího a nového řešení jsme klientovi nastavili progresivní pricing tak, aby eliminoval duplicity v financování provozu infrastruktury. Vznikl tak hybridní model, ve kterém se postupně vše překlápělo na infrastrukturu u vshosting~ bez drastického navýšení nákladů. Díky rozložené migraci po částech si také v Lékárna.cz mohli jednotlivé elementy důkladně otestovat, a až poté přesouvat další část infrastruktury.

Jako nejvhodnější řešení jsme ve vshosting~ pro Lékárna.cz navrhli rozsáhlý managed cluster s Kubernetes. Připravili jsme jim také plnohodnotné testovací prostředí, které svou strukturou zcela kopíruje produkci, a kde probíhají automatizované testy. Samozřejmostí byla u nich CDN a centrální úložiště. 

Zajistili jsme jim také kompletní přechod do Kubernetes včetně zaškolení. Dva měsíce po dokončení migrace jsme také provedli upgrade hardware na výkonnější servery, což vedlo mj. zhruba ke dvojnásobnému zrychlení databází. 

Výsledkem spolupráce je lepší a výkonnější infrastruktura s dopadem nejen na byznysové úspěchy Lékárna.cz, ale i na každého jednotlivého vývojáře, který nyní, když něco vytvoří, tak to rovnou pošle do Gitu, automaticky se provedou testy a jedním klikem deployment. I díky tomu mohou rychleji vyvíjet a spouštět nové featury a celý projekt tak agilněji rozvíjet.

Rozsáhlé know-how seniorních adminů a jejich doporučení pro optimalizaci provozu našeho e-shopu nás utvrdily v tom, že vshosting~ byl skvělá volba.

Během 17 let jsme provedli úspěšnou migrací stovky klientů. Pomůžeme i vám.

  1. Domluvte se na konzultaci

    Stačí nám zanechat kontakt. Obratem se vám ozveme.

  2. Bezplatný návrh řešení

    Nezávazně probereme, jak vám můžeme pomoct. Navrhneme řešení na míru.

  3. Profesionální realizace

    Připravíme vám prostředí pro bezproblémovou migraci dle společného návrhu.

Zanechte nám svůj e-mail nebo telefon




    Nebo nás kontaktujte napřímo

    +420 246 035 835 V provozu 24/7
    konzultace@vshosting.cz
    Zkopírovat
    Obratem se vám ozveme