fbpx
Damir Špoljarič

Léto je v plném proudu, makáme o sto šest a zlepšujeme služby a infrastrukturu na mnoha frontách. Podívejte se, co se je u nás nového.

Aplikační ochrana

Dokončujeme novou ochranu pro Managed Servery s názvem L7 DDoS Protect, která bude klienti chránit před http floody, SQL injections a dalšími útoky. Jde o unikátní ochranu, která je plně decentralizovaná a kterou si vytváříme, stejně jako úspěšnou službu DDoS Protect, zcela sami s naším týmem síťových specialistů a C vývojářů.

Rozšíření CDNky a nové DNSko (CloudDNS)

Rozšířujeme naši CDN do další lokality, kterou bude Singapur. Půjde o první lokalitu v Asii, do které se vshosting~ CDN rozšíří. Instalaci nového popu v Singapuru očekáváme v září.

Pracujeme také na řadě nových funkcí CDNky. Již brzy bude CDN podporovat webp formát pro další zrychlení načítání obrázků, purgování souborů přes API, provádět resize obrázků „on the fly“ a jejich následné zacachování a budeme také podporovat PUSH CDN s přístupem přes Object Storage (S3 API) a mnoho dalšího.

Během léta také dojde k migraci DNS na nové CloudDNS, které bude zaintegrováno v klientské zóně, bude dostupné klientům i přes API. CloudDNS bude využívat naši globální anycast CDN síť.

Rozšíření sítě o další globální 100Gbps upstream

Na konci léta nebo začátkem podzimu budeme realizovat další 100Gbps upstream k Tier1 operátorovi do zahraničí pro další zvýšení robustnosti sítě vshosting~.

Noví klienti

Máme velkou radost, že k vshosting~ přes léto migrují další významené internetové projekty. Můžeme jmenovat například FootShop, telekomunikačního operátora WIA, agentury BlueWeb a Proof&Reason nebo firmy CBRE či obchody24.cz.

Nové dedikáče a populárnější NVMe disky

Během léta představíme nové konfigurace dedikovaných serverů. Nově se lze těšit například na servery s procesory XEON E-2100 s až 128GB RAM a 2x NVMe disky. Obecně NVMe disky jsou čím dál populárnější a během léta instalujeme desítky nových managed serverů právě s NVMe disky, často zejména pro velmi vytížené databázové servery. 

Zkouška blackoutu a příprava na třetí etapu datacentra

Tento týden proběhla zkouška blackoutu včetně simulované souběžné poruchy diesel generátoru. Vše dopadlo dle očekávání na jedničku. Chystáme se také na poslední rozšíření kapacity datacentra.

Zájem o Kubernetes stále roste

Naše služba Platform for Kubernetes je čím dál populárnější. Nově například tuto službu zajišťujeme pro populární Shopsys Framework.

Chystaný Affiliate program

Na podzim představíme náš první oficiální affiliate program. Prozatím bude určen pouze pro dedikované servery, ale postupně ho rozšíříme i na všechny ostatní služby.

Čeká nás stěhování

Před časem se náš obchodní a marketingový tým stěhoval do dočasných kanceláří na Václavském náměstí (coworking WorkLounge) a to z kapacitních důvodů: už téměř rok se do ServerParku nevejdeme. Již brzy otevřeme další moderní pobočku vshosting~ v Praze pro obchod, marketing a vývojové oddělení pro až 60 lidí.

Hezký zbytek léta přeje,

Damir Špoljarič

CEO

Během 17 let jsme provedli úspěšnou migrací stovky klientů. Pomůžeme i vám.

  1. Domluvte se na konzultaci

    Stačí nám zanechat kontakt. Obratem se vám ozveme.

  2. Bezplatný návrh řešení

    Nezávazně probereme, jak vám můžeme pomoct. Navrhneme řešení na míru.

  3. Profesionální realizace

    Připravíme vám prostředí pro bezproblémovou migraci dle společného návrhu.

Zanechte nám svůj e-mail nebo telefon




    Nebo nás kontaktujte napřímo

    +420 246 035 835 V provozu 24/7
    konzultace@vshosting.cz
    Zkopírovat
    Obratem se vám ozveme