fbpx
Damir Špoljarič

Jsme hrdými členy projektu FENIX a globálního projektu MANRS. Řadíme se tak mezi globální hráče, kteří přispívají ke zvýšení kybernetické bezpečnosti světového internetu.

Jsme jubilejním 20. členem bezpečnostního projektu FENIX

vshosting~ se 2. května 2018 připojil do projektu FENIX. Dostali jsme se tak mezi dvacítku nejvíce důvěryhodných sítí.

Projekt FENIX vznikl v roce 2013 díky sdružení NIX.CZ jako reakce na intenzivní DoS útoky, kterým čelila česká média, banky a operátoři. Cílem FENIXu je umožnit v případě DoS útoku dostupnost internetových služeb v rámci členských subjektů. vshosting~ tedy zajistí dostupnost hostovaného obsahu ostatním připojeným operátorům i v kritických situacích.

vshosting~ a ostatní organizace, které jsou do projektu FENIX zapojené, také aktivně spolupracují při řešení aktuálních bezpečnostních incidentů. Již v červenci 2017 se bezpečnostní tým vshosting~ registroval v rámci Trusted introducer komunity. Získali jsme status listed a aktivně se účastníme lokálních aktivit zastřešovaných CSIRT.CZ.

Připojení k projektu FENIX je další z aktivit na poli kybernetické bezpečnosti. Dlouhodobě se tak snažíme o maximální bezpečnost nejen na úrovni vlastní síťové infrastruktury. 

vshosting~ je první česká společnost zapojená do globálních aktivit Internet Society

Dalším projektem, ve kterém jsme zapojeni je MANRS – Mutually Agreed Norms for Routing Security. Cílem této globální aktivity, která je zastřešená Internet Society, je zvýšení bezpečnosti routingu na internetu. Osvěta spojená s projektem MANRS si klade za cíl omezit rizika spojená s nevhodným nastavením napříč sítěmi, což v důsledku usnadňuje vedení DDoS útoků.

Požadavky vyplývající z MANRS částečně kopírují vstupní požadavky projektu FENIX. Jejich dodržení je ze strany Internet Society kontrolováno. Síťová infrastruktura vshosting~ kritéria deklarovaná tímto dokumentem dlouhodobě splňuje a je první společností z České republiky, která projekt podpořila. Zařadili jsme se tak vedle světoznámých firem jako jsou COMCAST, SWISSCOM nebo SKY. 

Během 17 let jsme provedli úspěšnou migrací stovky klientů. Pomůžeme i vám.

  1. Domluvte se na konzultaci

    Stačí nám zanechat kontakt. Obratem se vám ozveme.

  2. Bezplatný návrh řešení

    Nezávazně probereme, jak vám můžeme pomoct. Navrhneme řešení na míru.

  3. Profesionální realizace

    Připravíme vám prostředí pro bezproblémovou migraci dle společného návrhu.

Zanechte nám svůj e-mail nebo telefon




    Nebo nás kontaktujte napřímo

    +420 246 035 835 V provozu 24/7
    konzultace@vshosting.cz
    Zkopírovat
    Obratem se vám ozveme