fbpx
Damir Špoljarič

Hostingový trh se neustále vyvíjí a vshosting~ nezůstává pozadu. Letos proto výrazně rozšiřujeme portfolio poskytovaných služeb o další managed služby a služby privátních cloudů. Kromě toho se také budeme rozrůstat do zahraničí a rozšiřovat komplexnost našich služeb. Aby tato evoluce byla jasně patrná i navenek, po téměř 13 letech existence měníme naše logo a identitu.

Nové služby, více komplexity a druhé datacentrum

Trh hostingových služeb se v posledních letech rapidně mění: hlavními trendy jsou čím dále větší důraz na managed a cloudová řešení, podpora nových technologií jako je Kubernetes, ale i stále se zvyšující potřeba špičkového zabezpečení. Ve vshosting~ nezahálíme a výrazně rozšiřujeme portfolio našich služeb o další managed služby a služby privátních cloudů. Platformu pro Kubernetes jsme spustili už loni a naše dlouhodobě špičková bezpečnostní opatření drží krok se světovými trendy. Připravujeme taky zcela nový produkt: automatizovanou infrastrukturu pro vývojáře Zerops.

Kromě zavádění nových služeb rozšiřujeme komplexitu těch stávajících, abychom klientům mohli nabídnout řešení ještě více na míru než doposud. V portfoliu služeb nově naleznete například dvě varianty Managed Serverů, Privátní Cloud, Managed Database a Managed Platform for Kubernetes. Jako již tradičně využíváme stále open-source technologií.

Takovou míru inovací nám umožňuje fakt, že za celou dobu fungování vshosting~ všechen svůj zisk investujeme zpět do firmy. Zaměřujeme se hlavně na zlepšování a rozšiřování technologické infrastruktury, optimalizaci vnitřních procesů a růst týmu. Postavili jsme vlastní datacentrum v Praze a budujeme i vlastní globální CDN síť (jen například tento týden jsme ji rozšířili do Seville a Bukurešti).

Protože kapacita prvního datacentra přestává stačit zájmu o naše služby, budujeme druhé datové centrum, které bude v mnoha ohledech unikátní. Půjde totiž o první středoevropské, plně stejnosměrně napájené, datacentrum velkého rozsahu s třemi typy freecooling chlazení a za využití vlastního hardware pro servery, který si po vzoru Google či Facebooku vyvíjíme.

Evropská expanze na spadnutí

Poskytujeme managed hosting pro téměř polovinu českých a slovenských e-shopů a stovky velkých internetových projektů, kterým zajišťujeme provoz komplexní infrastruktury. Za necelých 13 let se nám podařilo vybudovat si jméno na trhu hostingu a stát se největším poskytovatelem prémiových a managed služeb v České republice a na Slovensku.


Teď ovšem nadešel čas rozrůst se i do ostatních zemí Evropy. Proto už v polovině letošního roku chystáme vstup na polský trh. S naší plánovanou novou službu Zerops se chystáme rozrůst také do Německa.

vshosting~ v novém kabátě

Aby náš vývoj byl jasně vidět i navenek, updatovali jsme také naše logo a identitu celkově. Za vznikem nové identity stojí Miloslav Nosovský a Aleš Rechtorík.

„Hlavním elementem nového loga je „vlnovka“, tzv. „tilda“, která se mj. používá v operačních systémech typu Unix značící domovský adresář vybraného uživatele. Je to zkratka. Mezi námi, zákazníkem a technologiemi,“ vysvětluje základní stavební prvek nové identity vshosting~ její spolutvůrce, Aleš Rechtorík.

Barevnost nové identity, kde převládá neobvyklá kombinace modré, žluté a zelené, vychází z barevnosti kabelů v našem pražském datacentru ServerPark. Kabely v datacentru inspirovaly i další grafický prvek nové identity, tzv. „cableporn“.

nové logo vshosting~
nový brand vshosting~

Během 17 let jsme provedli úspěšnou migrací stovky klientů. Pomůžeme i vám.

  1. Domluvte se na konzultaci

    Stačí nám zanechat kontakt. Obratem se vám ozveme.

  2. Bezplatný návrh řešení

    Nezávazně probereme, jak vám můžeme pomoct. Navrhneme řešení na míru.

  3. Profesionální realizace

    Připravíme vám prostředí pro bezproblémovou migraci dle společného návrhu.

Zanechte nám svůj e-mail nebo telefon




    Nebo nás kontaktujte napřímo

    +420 246 035 835 V provozu 24/7
    konzultace@vshosting.cz
    Zkopírovat
    Obratem se vám ozveme