fbpx
vshosting~

Hned ze začátku nového roku se nejen hostingové firmy musely vypořádat s chybami na procesorech, které měly za následek doslova “restart internetu”. Jak jsme se s tím vypořádali my, a jaký vliv mělo první kolo prezidentské volby na špičky návštěvnosti zpravodajských portálů se dozvíte o pár řádků níže.

Bezpečnostní chyba procesorů a “restart internetu”

V procesorech se projevila dosud nejzávažnější bezpečnostní chyba, která postihuje více než 80 % serverů a počítačů po celém světě. Jako jedna z mála tuzemských hostingových firem jsme ihned začali připravovat aktualizace, testovat dopad na výkon a po vydání oficiálních aktualizací jsme se pustili do updatování, což znamená update a restart tisíců serverů. Stejně postupují i cloud providěři po celém světě. Jde o první událost, kdy se doslova „restartuje internet“.

Vánoce 2017 a prezidentská volba

VSHosting hostuje každý 3. e-shop v ČR a SR, a tak je vánoční sezóna vždy velkou zkouškou. I tentokrát vše dopadlo skvěle. Rovněž jsme se připravili, jako hosting velkých zpravodajských serverů a různých měřících nástrojů, které měří a de facto duplikují requesty největších zpravodajských portálů v ČR, na prezidentskou volbu. Kupodivu první kolo nepřineslo významné peaky v návštěvnosti, uvidíme co udělá 2. kolo.

CloudSpace finalizace

Finalizujeme službu CloudSpace, jejíž spuštění má drobné zpoždění, nicméně v lednu bychom měli vše dokončit a uveřejnit. CloudSpace umožní poskytnutí levného, prakticky neomezeného prostoru (až do řádu stovek TB) dostupného přes FTPS / SFTP / Rsync over SSH / webdav over SSL. Prostor je možné dynamicky zvětšovat a zmenšovat. Služba je postavena na technologii CEPH s trojnásobnou replikací dat a maximální bezpečností uložených dat. Služba bude vhodná pro odkládání velkých objemů méně prioritních dat, záloh apod.

Rozšiřování ServerParku

Kluci z HW/DC týmu pracují na rozšíření chlazení datacentra, díky čemuž bude ServerPark připraven na hostování dalších více než 1000 serverů. Blížíme se zaplnění, proto chystáme projekt ServerPark DC2, který bude v mnoha ohledech unikátním projektem v ČR. DC2 bude inspirován projekty jako je Facebook datacentrum a další.

100Gbps upgrade in progress …

Jako jediná hostingová firma v ČR a SR budeme disponovat 100Gbps upstreamy do globálního Internetu. Nemáme potřebu se chlubit vnitřním 100Gbps propojením, jako kdyby šlo o něco revolučního. Revoluční však je, že budeme mít 200Gbps+ do globálního Internetu, což zvyšuje propustnost linek a provozní bezpečnost při mimořádných událostech a neustále rostoucím trafficu.

Managed Tools

Připravili jsme pro naše managed zákazníky, kteří netrvají na klikacím control panelu, nástroj Managed Tools, který je poskytován k managed službám bezplatně a umožňuje provádět nejčastější operace s managed servery. Tyto funkce dále rozšiřujeme (managed tools podporuje například customizaci firewallu a nastavování výjimek apod.). Managed Tools je možné použít jen na nově instalovaných serverech.

Rozšíření VSHosting týmu a koho hledáme

V lednu do VSHostingu nastoupilo 6 nových kolegů a dalších 5 nastoupí v únoru. Rozšiřujeme týmy techniků, adminů, vývoje, HR, backoffice, obchodu, marketingu.. prakticky rozšiřujeme všechny týmy ;-). Jsme nejrychleji rostoucí firma v oboru v ČR/SR, pracujeme na spoustě nových zajímavých produktů a chystáme se na expanzi do zahraničí.

Koho aktuálně hledáme:

GDPR

Jak již bylo dříve avizováno, plánujeme, že našim klientům budeme nápomocni s plněním některých jejich povinností, vyplývajících z nařízení Evropského parlamentu a Rady 2016/679, označovaného nejčastěji jako GDPR. Toto nařízení nabývá účinnosti dne 28/5/2018. V případech, kde to stav smlouvy vyžaduje, podepíšeme s klienty dodatky ke smlouvám, které připravujeme, aby bylo vyhověno požadavkům nové regulace na obsah smlouvy ve věci zpracování osobních údajů, ve smyslu čl. 28 odst. 3 nařízení. Taktéž plánujeme, že klientovi poskytneme obecný popis technických bezpečnostních opatření přijatých naší společností při zpracování osobních údajů za účelem využití tohoto popisu klientem v rámci záznamů o zpracování osobních údajů ve smyslu čl. 30 odst. 1 písm. g) nařízení či čl. 30 odst. 2 písm. d) nařízení.

CloudMail zlepšení

CloudMail bude brzy rozšířen o následující funkce:

  • Plná podpora managesieve (konfigurovatelná i přes webmail) – filtry na straně serveru
  • Notifikace klientům o blížícím se zaplnění alokovaného limitu

Jaké nové produkty testujeme

V našem labu momentálně testujeme produkty HAProxy 1.8, která konečně podporuje http/2, ale zatím není nativně podporována v Debianu a MongoDB 3.6. Nově často nasazujeme na přání klientů již PHP 7.2.

Během 17 let jsme provedli úspěšnou migrací stovky klientů. Pomůžeme i vám.

  1. Domluvte se na konzultaci

    Stačí nám zanechat kontakt. Obratem se vám ozveme.

  2. Bezplatný návrh řešení

    Nezávazně probereme, jak vám můžeme pomoct. Navrhneme řešení na míru.

  3. Profesionální realizace

    Připravíme vám prostředí pro bezproblémovou migraci dle společného návrhu.

Zanechte nám svůj e-mail nebo telefon




    Nebo nás kontaktujte napřímo

    +420 246 035 835 V provozu 24/7
    konzultace@vshosting.cz
    Zkopírovat
    Obratem se vám ozveme