fbpx
vshosting~

Špičkový poskytovatel full-service řešení pro ty nejznámější hráče v e-commerce, 17 let zkušeností a ty nejmodernější technologie: to všechno je Shopsys. Svým klientům vyvíjí e-shopy a B2B systémy na míru na vlastní open-source platformě. Mezi jejich zákazníky patří známá jména jako například SCONTO Nábytek, Mountfield, Bushman nebo Office Depot. Proto je pro Shopsys klíčová maximálně spolehlivá a výkonná serverová infrastruktura, kterou jim zajišťujeme už od roku 2013.

Infrastruktura začíná narážet na výkonnostní limity

Na podzim 2020 jsme na straně vshosting~ pozorovali, že dosavadní platformní služba pro hostování projektů běžících na Shopsys framework už nemá dostatečně velkou výkonnostní rezervu. Díky růstu Shopsys projektů, blížící se předvánoční sezoně i očekávání přidání nových klientů jako například Mountfield, jsme společně vyhodnotili, že by řešení zasloužilo pořádný upgrade. 

Celá architektura Kubernetes clusteru, který u nás Shopsys měl, byla odladěná. Proto se nabízel upgrade hardwaru na výkonnější variantu. Nešli jsme do ničeho menšího než extrémně výkonných serverů od AMD s procesory EPYC – každý s 32 jádry a 64 vlákny. Dalším vylepšením byl přechod na rychlejší NVMe disky.

„Enterprise servery s procesory AMD EPYC ve vshosting~ nasazujeme kvůli bezkonkurenčnímu výkonu čím dál hojněji. Při upgradu infrastruktury Shopsysu šlo o jasnou volbu – zajistí pevné zázemí s výkonnostní rezervou pro rozšiřování služeb i marketingové akce. Ve spojení s PCI-e NVMe SSD disky, které nahradily SATA SSD, jde z pohledu hardware o to nejlepší, co můžeme klientům nabídnout.“

Tomáš Jeníkovský
Deputy Head of HW/DC vshosting~

Upgrade vedl ke zrychlení načítání webů až o 63 %

Celá realizace proběhla 20. listopadu 2020 pro databázové servery a 25. listopadu pro aplikační. A výsledek? Průměrné zrychlení projektů od Shopsysu o 55 %. U některých z nich i přes 60 %!

Krásným příkladem takového projektu je Tropic Fishing, jehož načítání bylo už před upgradem velice rychlé. V průměru 586 milisekund. A to se podařilo zrychlit na neuvěřitelných 357 milisekund, což představuje vylepšení o 39 %.


Z dalších projektů na Shopsysu pár příkladů za všechny: u prodejce outdoorového oblečení Bushman se díky upgradu hardware zrychlilo načítání webu o 56 %, u Papírnictví Pavlík o 62 % a u elektro obchodu EMOS dokonce o 63 %!

Lepší SEO i vyšší dostupnost 

SEO experti často mluví o tom, jak rychlost načítání zlepšuje ranking webu u Googlu a spol. Evidentně na tom něco bude: boost výkonu serverové infrastruktury se projevil nárůstem návštěvnosti z vyhledávačů o 16 %. Zvedla se i míra prokliků na web z výsledků vyhledávání, a to o celých 5 procentních bodů! 

Do budoucna očekáváme ještě větší pozitivní dopad na SEO projektů na Shopsys platformě. Svět optimalizace pro vyhledávače má totiž velkou setrvačnost. Na to se jako sněhová koule nabalí nižší bounce rate, více navštívených stránek a ve výsledku i to, co e-commerce projekty zajímá nejvíc: vyšší prodeje. To vše pouze díky modernizaci hardwaru, která díky těmto výsledkům může mít u velkých projektů návratnost i v rámci jednotek dnů.

Zároveň jsme ve vshosting~ vytvořili repliky pro Postgres a Elasticsearch Shopsysu. Ten tyto repliky plánuje využít pro zlepšení dostupnosti služeb, což pro zákazníky bude znamenat, že v případě přetížení, údržby nebo dokonce výpadku databáze se automaticky použije záloha a vše pojede dál. 

Jak o naší spolupráci mluví v Shopsysu?


„Dlouhodobá spolupráce s vshosting~ nás naučila, že jsou našimi spolehlivými partnery, ať už rosteme jakkoliv rychle. Díky jejich včasnému varování a  bleskovému upgradu infrastruktury jsme předešli potenciálním problémům, ale hlavně našim e-commerce projektům pomáháme více prodávat.“

Václav Macíček
Projektový ředitel Shopsys

Co jsme se naučili?

1. Proaktivita je u hostingu klíčová – proto serverovou infrastrukturu všech klientů důsledně monitorujeme. Například docházející výkon řešíme ještě než může způsobit problémy.

2. Vyšší výkon serverů v případě Shopysu => rychlejší načítání stránek – u Shopsys projektů čas načítání webů klesl v průměru o 55 %.

3. Investice do hardwaru může mít bleskovou návratnost – některým e-commerce projektům zrychlí web klidně i o polovinu. Výrazně tak zlepší SEO a pomůže s prodeji.

Zajímá vás, jak pomůžeme i vašemu e-shopu? Napište nám na obchod@vshosting.cz. A do druhého pracovního dne se vám ozveme.

Během 17 let jsme provedli úspěšnou migrací stovky klientů. Pomůžeme i vám.

  1. Domluvte se na konzultaci

    Stačí nám zanechat kontakt. Obratem se vám ozveme.

  2. Bezplatný návrh řešení

    Nezávazně probereme, jak vám můžeme pomoct. Navrhneme řešení na míru.

  3. Profesionální realizace

    Připravíme vám prostředí pro bezproblémovou migraci dle společného návrhu.

Zanechte nám svůj e-mail nebo telefon




    Nebo nás kontaktujte napřímo

    +420 246 035 835 V provozu 24/7
    konzultace@vshosting.cz
    Zkopírovat
    Obratem se vám ozveme