fbpx
Damir Špoljarič

Rád bych tímto článkem představil a objasnil nejčastější obavy nových uživatelů či zájemců o managed servery, se kterými jsme se ve VSHostingu při jednáních s potenciálními klienty v posledním roce setkali.

1, budoucí potřeba upgradu serveru

Nejčastější obavou zájemců o managed servery je to, jakým způsobem a zda je možné upgradovat jejich server v případě, že se zvýší návštěvnost či náročnost jejich projektů. Na tuto situaci je VSHosting připraven. Mnoho projektů u nás vyrostlo na násobky své původní návštěvnosti a my se dynamicky přizpůsobujeme jejich potřebě. Skladem proto máme více než 100ks serverů různých konfigurací a vždy jsme schopni operativně převést provoz na výkonnější server, což je umožněno jednotným diskovým polem, které je kompabilní ve všech námi používaných konfiguracích. Přehození serverů na násobně rychlejší konfiguraci je možné provést reálně do 30 minut. Využívá-li klient managed cloud, je tato situace obdobná. V provozu máme jako rezervu připraveno několik TB paměti RAM a stovek procesorových jader v případě nutnosti upgradu jakéhokoliv serveru.

Ve VSHosting se staráme o více než 2000 serverů, mezi které patří i největší eshopy ČR a SR, které hravě ve třech dnech po Vánocích ve výprodejích vygenerují návštěvnost přes 1000 přístupů za vteřinu a my se těmto potřebám dynamicky přizpůsobujeme. Tuto možnost tak jsme schopni zakotvit i do smlouvy vč. cen upgradů.

2, nucené aktualizace software

Základem managed služeb je individuálnost. Klientům nevnucujeme nové verze programů, pokud na to jejich aplikace nejsou připraveny. V rámci verzí se provádí bezpečnostní aktualizace a vždy při končící podpoře některé ze starších verzí důrazně klientům doporučujeme upgrade provést. Nikdy se však nemůže stát, že by se klientovi bez jeho vědomí a souhlasu na serveru objevila nová verze programu, která může ovlivnit chod webové aplikace. Vše s klienty řešíme individuálně.

3, opravdová rychlost reakce při problému

Na toto jsme ve VSHostingu opravdu hrdí, protože se nám za posledních 7 let v kvalitě technické podpory nebyla schopna žádná konkurence vyrovnat. Která jiná firma Vám zajistí průměrnou dobu reakce zkušeného senior administrátora do 10 minut? Která konkurence si vždy zaručene všimne problému na serveru dříve než vy? Žádná. Procesy na správu serverů, provozní dohled a řešení všech krizových stavů jsme vypilovali téměř k dokonalosti. Na dvou nezávislých monitoring systémech hlídáme v intervalu do 1 minuty desítky provozních parametrů a stavů na všech serverech a na jakoukoliv anomálii ihned reagujeme. Telefony v případě problémů Vám administrátor zvedne do 1 minuty a ihned se vše řeší. I nekritické požadavky řešíme ihned a průměrná doba reakce admina do 10 minut hovoří za vše.

4, zkušenosti se správou velkých projektů

Jako jedna z mála firem se staráme o opravdové TOP projekty v České a Slovenské republice z hlediska návštěvnosti a technologické náročnosti. Přizpůsobujeme tomu i technické zázemí, u kterého se snažíme využívat nejlepších technologií a eliminovat v maximální možné míře riziko výpadku právě z důvodů, které by mohly nastat v případě využítí méně kvalitních technických prvků. Za obrovskou výhodu považujeme i to, že díky správě tisíců serverů vč. náročných projektů jsme získali za 8 let existence VSHostingu unikátní know-how, díky kterému jsme schopni zajišťovat provoz serverů stále kvalitněji. Vzhledem ke zvyšující se zahraniční poptávce např. ze strany nadnárodních korporací již více než rok chystáme naši expanzi do USA.

Damir Špoljarič

Během 17 let jsme provedli úspěšnou migrací stovky klientů. Pomůžeme i vám.

  1. Domluvte se na konzultaci

    Stačí nám zanechat kontakt. Obratem se vám ozveme.

  2. Bezplatný návrh řešení

    Nezávazně probereme, jak vám můžeme pomoct. Navrhneme řešení na míru.

  3. Profesionální realizace

    Připravíme vám prostředí pro bezproblémovou migraci dle společného návrhu.

Zanechte nám svůj e-mail nebo telefon




    Nebo nás kontaktujte napřímo

    +420 246 035 835 V provozu 24/7
    konzultace@vshosting.cz
    Zkopírovat
    Obratem se vám ozveme