fbpx
vshosting~

Nejnovější vývoj v akvizici VMware společností Broadcom

Dokončení akvizice VMware společností Broadcom v hodnotě 69 miliard dolarů přineslo významné změny a nejistoty pro stávající klienty VMware. Přechod na model založený na předplatném a další strategické změny jsou klíčovými událostmi, které by mohly ovlivnit současné zákazníky.

Klíčové problémy a potenciální zvýšení nákladů:

  1. Přechod na model předplatného:
  2. Zjednodušení produktového portfolia VMware:
    • Broadcom plánuje zjednodušit nabídku produktů VMware, což zahrnuje významné změny ve stávajících službách a strukturách podpory. Zatímco tento krok má za cíl zjednodušit portfolio, může také vést k ukončení některých produktů a služeb, na které zákazníci aktuálně spoléhají, což je přinutí přijmout nová řešení, která mohou být dražší nebo méně vhodná pro jejich potřeby.
  3. Zvýšené náklady a snížená flexibilita:
    • Jak Broadcom integruje operace VMware, zákazníci mohou čelit vyšším nákladům na podporu a licencování kvůli zaměření společnosti na maximalizaci návratnosti investic. Navíc přechod na model předplatného snižuje flexibilitu, kterou zákazníci měli dříve s trvalými licencemi, což může v budoucnu vést k celkově vyšším nákladům.

Proxmox: vhodná alternativa

Vzhledem k těmto potenciálním problémům a nadcházejícímu zvýšení nákladů by firmy měly zvážit zkoumání alternativ k VMware. Proxmox vyniká jako robustní a nákladově efektivní řešení z několika důvodů:

  • Open source a nákladová efektivita: Proxmox je postaven na technologiích s otevřeným zdrojovým kódem, což eliminuje vysoké licenční poplatky a nabízí firmám plnou kontrolu nad jejich infrastrukturou.
  • Komplexní funkce: Proxmox nabízí rozsáhlé funkce jako je live migrace, vysoká dostupnost a zabudované zálohování a obnovu, a to bez dodatečných nákladů.
  • Podpora komunity a flexibilita: Proxmox těží z aktivní komunity, která neustále vylepšuje platformu, zajišťuje robustní podporu a flexibilitu pro různé potřeby podniků.

Abychom firmám pomohli s hladkým přechodem z VMware na Proxmox, vytvořili jsme exkluzivní whitepaper. Zaregistrujte se nyní a stáhněte si ho. Zajistěte si plynulou migraci na flexibilnější a nákladově efektivnější virtualizační řešení!

Srovnávací tabulka

Shrnutí:

  • Nákladová efektivita: Proxmox je obecně nákladově efektivnější, eliminuje vysoké licenční poplatky.
  • Flexibilita: Proxmox nabízí větší flexibilitu díky modelu open-source, vyhýbá se závislosti na dodavateli.
  • Snadné použití: Proxmox poskytuje uživatelsky přívětivější rozhraní, vhodné pro řadu podniků od SMB po větší podniky.
  • Možnosti podpory: Zatímco VMware nabízí rozsáhlou podporu prostřednictvím placených smluv, Proxmox těží ze živé komunity a volitelné placené podpory.

Zvážením těchto faktorů a prozkoumáním Proxmoxu jako alternativy mohou firmy předejít potenciálním úskalím spojeným s nedávnou akvizicí VMware společností Broadcom a zajistit si stabilnější a nákladově efektivnější strategii virtualizace.

Pokud máte jakékoli dotazy nebo potřebujete pomoc s migrací, náš tým expertů je vám připraven pomoci.

Naplánujte si bezplatnou konzultaci s našimi experty

Neváhejte nás kontaktovat. Nabízíme odborné konzultace a podporu, které vám umožní efektivně využívat cloud a snadno přejít na jiné platformy. Tento přístup vám poskytne nejen lepší kontrolu nad technologiemi, ale také větší kontrolu nad náklady a nezávislost na konkrétních poskytovatelích.

Během 17 let jsme provedli úspěšnou migrací stovky klientů. Pomůžeme i vám.

  1. Domluvte se na konzultaci

    Stačí nám zanechat kontakt. Obratem se vám ozveme.

  2. Bezplatný návrh řešení

    Nezávazně probereme, jak vám můžeme pomoct. Navrhneme řešení na míru.

  3. Profesionální realizace

    Připravíme vám prostředí pro bezproblémovou migraci dle společného návrhu.

Zanechte nám svůj e-mail nebo telefon




    Nebo nás kontaktujte napřímo

    +420 246 035 835 V provozu 24/7
    konzultace@vshosting.cz
    Zkopírovat
    Obratem se vám ozveme