fbpx
Damir Špoljarič

Před necelým rokem jsme slavnostně otevřeli nejmodernější datové centrum v ČR – ServerPark. Nyní dokončujeme další etapu výstavby. Pojďme se podívat na vylepšení, která jsme připravili.

Napájení chlazení ze dvou okruhů

Všechny klimatizační jednotky jsou vybaveny automatickým přepínačem směru napájení. Primární směr bude přes vyhrazené UPS (a dále zálohován generátorem a transformátorem), sekundární směr přes jiný generátor a jiné trafo. Jako jediné datové centrum v ČR zálohujeme pomocí UPS i kompletní chladící soustavu datacentra.

Napájení routerů ze 4+4 UPS a 2 transformátorů!

Každá etapa datacentra ServerPark je realizována dle nejvyšších standardů. Každá etapa disponuje dvěma nezávislými napájecími větvemi a každá napájecí větev obsahuje nezávislé UPS systémy a to v režimu N+1, celkem tedy na každou etapu 4 UPS systémy. Každý z páteřních routerů bude zapojen do jiné etapy datacentra a s každým zdrojem na jiné napájecí větvi. Je to stejné, jako kdyby byly routery napájeny ze 4 různých datacenter.

Nouzové napájení – připraveni na vše

V rámci další etapy instalujeme další speciální rozvaděč s „půjčovacím“ transformátorem a generátorem, který si každá etapa může automatizovaně připnout a nahradit tak v provozu vadný transformátor nebo generátor.

Static switch v racku pro jednozdrojové servery

Všechny racky, ve kterých budou mít klienti umístěny jednozdrojové servery, mohou být vybaveny STS – tedy polovodičovým static switchem, který v případě poruchy jedné napájecí větve ihned přepne napájení na druhou větev, aniž by servery s jedním zdrojem cokoliv zaznamenali. Toto bude vshosting~ nabízet jako první poskytovatel v ČR.

Vylepšené chlazení

V dalších etapách výstavby ServerParku jsme použili nové jednotky od Emerson, které mají řadu vylepšení. Jedno ze zásadních je podpora nepřímého freecoolingu na technologii přímého výparu, tedy instalace čerpadla chladiva. V nižších venkovních teplotách (pod 15°C) se aktivuje tento systém, který umožňuje plnohodnotné chlazení bez nutnosti použít kompresory a díky tomu snížit PUE až k hodnotě 1,05. Tento systém zatím nemáme implementovaný, jsme na něj však díky použitým jednotkám připraveni. V Evropě zatím nebyl instalován ani jeden takový systém (první instalace probíhá v Londýně), a proto jsme se rozhodli, že chceme jít cestou stability a spolehlivosti a nechali jsme si otevřené dveře pro případný budoucí upgrade o čerpadla freecoolingu. Nové klimatizační jednotky obsahují i spoustu dalších výhod. Ventilátorový modul je umístěn samostatně pod podlahou tak, aby ventilátorům byl kladen jen minimální odpor vzduchu. Jednotky mají upravený software pro zrychlení startu jednotek do plného výkonu v případě a kompresory obsahují plynulou regulaci výkonu či automatickou regulaci ventilátorů dle tlakových čidel ve studené uličce. Vše je projektováno na maximální spolehlivost, automatizaci a provozní efektivitu.

Damir Špoljarič

CEO

Během 17 let jsme provedli úspěšnou migrací stovky klientů. Pomůžeme i vám.

  1. Domluvte se na konzultaci

    Stačí nám zanechat kontakt. Obratem se vám ozveme.

  2. Bezplatný návrh řešení

    Nezávazně probereme, jak vám můžeme pomoct. Navrhneme řešení na míru.

  3. Profesionální realizace

    Připravíme vám prostředí pro bezproblémovou migraci dle společného návrhu.

Zanechte nám svůj e-mail nebo telefon




    Nebo nás kontaktujte napřímo

    +420 246 035 835 V provozu 24/7
    konzultace@vshosting.cz
    Zkopírovat
    Obratem se vám ozveme