fbpx
vshosting~

Rok 2020 se snad pro každého z nás vyvinul úplně jinak, než jsme si tehdy u novoročního přípitku představovali. Pandemie zamávala opravdu se vším a dost z toho je pořád vzhůru nohama. Zdaleka ne všechny změny ale byly k horšímu a mnohé plány se podařilo realizovat viru navzdory. Tady jsou hlavní vshosting~ milníky loňského roku.


Obrat vyrostl o 20 %

Vždycky jsme byli hrdí na to, že od svého založení v roce 2006 každý rok rychle rosteme. Ale 2020 byl opravdu „fičák“. Koronavirus už na jaře přepnul digitalizaci na raketový pohon a všichni spěchali do onlinu jako nikdy předtím. Pro nás to okamžitě znamenalo další špičku srovnatelnou s Vánoci a od té doby se situace uklidnila jen částečně. 

Bylo to náročné, ale s radostí můžeme konstatovat, že jsme pomohli desítkám klientů přesunout jejich byznys primárně do světa internetu. Skoro stovce jsme jejich už existující e-shop zvládli dramaticky posílit. V číslech jde o meziroční nárůst obratu o celých 20 %.

Kapacita datacentra plus 2500 serverů

Díky rychlému přibývání nových klientů (děkujeme!) naše datacentrum ServerPark už praskalo ve švech. Proto jsme se pustili do dostavby poslední etapy datacentra, kterou jsme na podzim úspěšně dokočili. 

Technologické rezervy jsme využili na maximum a namontovali velké 52U racky. Kapacitu datacentra jsme tak zvedli o cca 2500 serverů! Abychom s takovým navýšením udrželi krok, přidali jsme i 2 nové trafostanice (800kVA a 630kVA) a navýšili chladicí kapacitu o 4 kondenzátory na střeše a 2 nové klimatizační jednotky (každá s výkonem 100kW).

Konektivita navýšena na 2 x 100 Gbps

Krok držíme i s rostoucími datovými toky našich klientů. Nově vshosting~ disponuje plně redundantní kapacitou 2 x 100 Gbps do uzlu NIX.CZ. To je pětinásobně víc než původních 2 x 20 Gbps! Upgradovali jsme také síťové technologie propojující naše datacentrum ServerPark s datacentrem TTC DC1 (to slouží pro zálohy v geograficky oddělené lokalitě a pro realizaci propojů s ostatními operátory). 

Nová technologie má přenosovou rychlost 2 x 100 Gbps a propojuje obě datacentra na dvou nezávislých optických trasách. Všechny datové přenosy včetně záloh jsou tak ještě rychlejší a ještě lépe zabezpečené než tomu bylo doposud.

Záštita německých investorů

Rok 2020 pro nás znamenal obrovský milník, protože vshosting~ zaštítila německá investiční skupina Contabo. Contabo s hostingovým byznysem roste napříč Evropou i v rámci USA a my díky jejich podpoře můžeme zařadit ještě vyšší rychlost než doposud.

Mimo hostingu nám noví investoři také pomájí nakopnout dlouho očekávaný projekt Zerops, který jsme loni v srpnu spustili v privátní verzi.

Co přinese rok 2021

Ani letos nebudeme zahálet a chystáme pro vás spoustu novinek. V první řadě veřejná verze Zerops na sebe nenechá dlouho čekat – její spuštění plánujeme na duben. Můžete se těšit na plně funkční, automatizovanou platformu pro developery, která jim dramaticky usnadní vývoj.

Další novinkou bude spuštění řešení na bázi AWS. Vycházíme tak vstříc našim klientům, kteří o tuto možnost projevili zájem, a nabízíme výhodnější alternativu pro ty, kteří se AWS nechtějí zcela vzdát.

A dojde i na očekávanou expanzi na maďarský trh, kde chceme nabídnout spolehlivé hostingové služby pro e-commerce projekty. 

Během 17 let jsme provedli úspěšnou migrací stovky klientů. Pomůžeme i vám.

  1. Domluvte se na konzultaci

    Stačí nám zanechat kontakt. Obratem se vám ozveme.

  2. Bezplatný návrh řešení

    Nezávazně probereme, jak vám můžeme pomoct. Navrhneme řešení na míru.

  3. Profesionální realizace

    Připravíme vám prostředí pro bezproblémovou migraci dle společného návrhu.

Zanechte nám svůj e-mail nebo telefon




    Nebo nás kontaktujte napřímo

    +420 246 035 835 V provozu 24/7
    konzultace@vshosting.cz
    Zkopírovat
    Obratem se vám ozveme