fbpx
vshosting~

Oceněný e-shop a jedna ze tří největších lékáren na CZ a SK trhu

Internetová lékárna Pilulka patří do holdingu Pilulka Lékárny. Ten založili Petr a Martin Kasovi, kteří jsou známí například díky projektu Kasa.cz. Jejich projekt Pilulka Lékárny se už po pár letech fungování řadí mezi tři největší lékárenské řetězce v České republice a zaměstnává více než 300 zaměstnanců. Pilulka zahrnuje několik projektů – v Čechách to je internetová lékárna pilulka.cz, síť vlastních Pilulka Lékáren a partnerské projekty CoPharm a Pilulka Partner Lékárny a na Slovensku to jsou projekty pilulka.sk, Pilulka24.sk a projekt partnerských lékáren.

Pilulka se zaměřuje na spojení farmacie a nejnovějších technologií. Na trhu je pátým rokem a za tu dobu dokázala, že svoji strategii plní skutečně dobře. V roce 2015 vyhrála v kategorii E-commerce inspirace soutěže Křišťálová Lupa a v roce 2017 získala cenu E-commerce Awards 2017 za inovativnost.

vshosting~ nabídl jak know-how, tak skvělé reference 

Už při začátku podnikání hledala Pilulka partnera, který pomůže s nastavením infrastruktury tak, aby byla v budoucnu snadno škálovatelná. Kromě spolehlivosti byla dalším kritériem i schopnost proaktivně přicházet s návrhy na zlepšení. 

vshosting~ splňoval obě kritéria. Navíc má zkušenosti se správou velkých internetových projektů. Michal Hanáček, COO společnosti Pilulka Lékárny, říká, že se pro vshosting~ rozhodli na základě referencí, které dostali od lidí z branže.

Kombinace managed, dedikovaných a SnackHost serverů

Projekty pilulka.cz a pilulka.sk jsou u vshosting~ umístěny na několik typech řešení. Běží jak na managed serverech, tak na dedikovaném serveru. Společnost dokonce využívá i Windows servery na SnackHostu.

Managed servery slouží jako produkční servery a běží na nich projekty pilulka.cz a pilulka.sk tak, jak je vidí zákazníci. Dedikovaný server slouží vývojářům a testují se na něm nová řešení před tím, než se dají na produkci. Windows server na SnackHostu provozují, aby mohli vytvořit API jako abstrakci nad aplikacemi třetích stran, které jsou funkční pod Windows a nelze je emulovat například přes Wine.

Spolehlivý partner, který pomáhá předcházet problémům, není samozřejmostí

Martin Křižan, CTO Pilulka Lékárny, si nejvíc váží dobré spolupráce s vshosting~: “Spolupráce běží tak, jak by měla běžet. To zní triviálně, ale bohužel není běžné, že najdete partnera, na kterého se můžete spolehnout a je vám schopen dát i zpětnou vazbu.”

Pilulka přesunula k vshosting~ velkou část operations, především ve vztahu k online projektům. Díky zkušenostem týmu vshosting~ a kvalitnímu monitoringu je Pilulka včas informována o potenciálních problémech, a nehrozí tak výpadek služby nebo bezpečnostní rizika.

Růst z nuly na 1,5 miliardy

Za dobu spolupráce vyrostla skupina z nuly na obrat 1,5 miliardy CZK a 400 zaměstnanců v roce 2018. vshosting~ je Pilulce partnerem během celého tohoto vývoje.

S tím, jak rostla návštěvnost webů, přešla Pilulka do clusteru několika serverů. Nyní se, díky nové a lépe škálovatelné aplikaci, může zaměřit na optimalizaci zdrojů.

Doporučení pro e-commerce projekty

Ať už jste na začátku online podnikání, nebo máte svoji pozici vybudovanou, je možné, že uvažujete o změně poskytovatele hostingu. Michal Hanáček má pro vás několik tipů: “Hledejte partnera s referencemi na dostatečně silné projekty, ideálně typově podobné tomu vašemu. Očekával bych také kvalitní zákaznickou podporu. Pokud bych měl pak pocit, že to nefunguje, nebál bych se odejít a na to bych se kontinuálně připravoval.”

Máte zájem o návrh infrastruktury pro váš e-shop? Napište na konzultace@vshosting.cz

Během 17 let jsme provedli úspěšnou migrací stovky klientů. Pomůžeme i vám.

  1. Domluvte se na konzultaci

    Stačí nám zanechat kontakt. Obratem se vám ozveme.

  2. Bezplatný návrh řešení

    Nezávazně probereme, jak vám můžeme pomoct. Navrhneme řešení na míru.

  3. Profesionální realizace

    Připravíme vám prostředí pro bezproblémovou migraci dle společného návrhu.

Zanechte nám svůj e-mail nebo telefon




    Nebo nás kontaktujte napřímo

    +420 246 035 835 V provozu 24/7
    konzultace@vshosting.cz
    Zkopírovat
    Obratem se vám ozveme