fbpx
vshosting~

Podzim je v plném proudu  a my máme plné ruce práce s přípravou nových služeb, zlepšováním infrastruktury a instalací serverů. Podívejte se na stručný přehled toho, na čem makáme, co jsme zlepšili a co plánujeme.

Před vánoční sezónou migrujeme na naše servery smršť dat nových klientů.   Instalujeme servery pro desítky nových zákazníků včetně několika velkých clusterových řešení. Jmenovat můžeme například Echo24, Solidpixels (SaaS služba pro tvorbu webů) či Kupi.cz.

Novinky v poskytovaných službách

Ukončení služby sdíleného webHostingu HostingPark, přichází SnackHost Cloud

Jak jsme avizovali v tomto článku (https://vshosting.cz/hostingpark-cz-end-life/), dochází k postupnému ukončení provozu služby HostingPark (www.hostingpark.cz), tedy služby sdíleného webhostingu, který jsme provozovali téměř 10 let a který již neodpovídá moderním trendům. Přichází SnackHost Cloud, náš dceřinný projekt určený pro klienty webhostingu a non-managed virtuálních serverů. SnackHost jsme spustili před 1,5 rokem a za tuto dobu si SnackHost získal přízeň stovek klientů z Evropy (k dnešnímu dni registrován klient č. 11140).

Cloud servery od SnackHostu představují řešení virtuálních serverů (bez správy) na pár kliknutí bez jakýchkoliv závazků, s 3 násobnou redundancí dat na úrovni fyzických storage v různých lokalitách, integrovanou antiddos ochranou, fullSSD poli a možnost privátního síťování v rámci svých serverů (pokud jste dočetli až sem, tak za odměnu získáváte promo kód na 75% slevu na 60 dní – SNACK2017PROMO ;-)).

Cloud Hosting je služba cloud webhostingu s vysokou dostupností díky high-availability řešení (vše je balancované a replikované včetně databází), garantovaným výkonem a spoustou premium features, které běžný webhosting nenabízí (SSH, GIT, Composer, Drupal tools – drush, drupal console a další).

Novinky pro Managed zákazníky

Již dříve jsme oznámili přípravu vlastního ovládacího řešení s názvem ManagedAdmin. Jelikož jde o unikátní řešení, jehož příprava zabere spoustu času, chystáme uvolnění částečného řešení s názvem Managed Tools a zatím pouze pro nové instalace (ne-clusterové instalace). Půjde o řešení umožňující klientům automatizovat realizaci klientských požadavků pohodlně a ihned (správa virtualhostů, FTP účtů, databází, výjimky ve firewallu, obnovení poslední zálohy, správa cronu apod.).

CloudSpace – nová bezpečná služba diskového uložiště

Dokončujeme přípravu nové storage služby s názvem CloudSpace, kterou brzy zveřejníme. Půjde o storage řešení umožňující získat zabezpečený prostor například pro zálohování nebo odkládání méně potřebných dat s cenou od 290CZK / TB. CloudSpace počítá s oddělením uživatelů díky kontejnerizaci, trojnásobnou replikací dat v různých lokalitách, SSD akcelerací a možností škálování prostoru na klienta až do 100TB. Řešení zatím počítá se zpřístupněním pomocí protokolů FTPS, SFTP, Rsync over SSL a Webdav over https. K dispozici bude GUI s funkcí nastavování uživatelských práv.

CloudMail a MailProtect

Službu CloudMail, která tento měsíc oslavila své první narozeniny, využívá více než 7500 uživatelů. Pro naše zákazníky chystáme některá zlepšení jako například plnou implementaci ManageSieve do webmailu či testovací prostředí pro testování API. Výhledově bychom rádi přidali možnost stahovat u každé schránky související mail log.

MailProtect je VSHosting antispam, který denně odfiltruje více než 20 mil. spamů na všechny poštovní servery všech klientů. Využíváme nové pokročilé metody hodnocení emailů, nově například přihlížíme na důvěryhodnost operátorů, od kterých jsou emaily odesílány. I přes inteligenci antispamu se náš tým denně věnuje neustálému ladění a analýze spamů, které ochranou projdou. Před 2 měsíci jsme provedli aktualizaci celého MailProtect řešení, čímž se účinnost antispamu výrazně zlepšila a účinnost antispamu je odhadována na 92-95% se zanedbatelným false-positive.

Infrastrukturní novinky

Nová infrastruktura pro Managed Cloud Servery

Povedlo se nám dokončit odladění a produkční nasazení nové cloudové infrastruktury pro Cloud Managed zákazníky, díky čemuž bude možné škálovat za běhu paměť RAM u cloud serverů až do 250GB na jeden server a bude implementována pokročilá fail-over funkce. Stávající Cloud Managed klienty budeme postupně na nový cloud stěhovat. Pracujeme na způsobu, jak vše provést včetně migrace mezi cloudovými platformami bez výpadku a tedy bez jakéhokoliv vlivu na provoz. Nedojde pochopitelně ani k žádné změně IP adresy, nastavení, prostě nic.

Rozšíření kapacity do peering center 

V říjnu jsme provedli navýšení kapacity do NIX.CZ na 40Gbps. Disponujeme tak nejrychlejším připojením do NIXu ze všech českých i zahraničních hostingových firem připojených do tohoto peering centra.

Současně dokončujeme připojení do NIX.SK v Bratislavě, což bude v pořadí již 5. peeringové centrum, do kterého bude VSHosting napřímo připojen a chystáme další.

Již brzy 100Gbps uplinky do globálního Internetu

Na začátku roku plánujeme přechod na 100Gbps linky u připojení k zahraničním operátorům. Nechlubíme se 100Gbps odnikud nikam, plánujeme realizaci 100Gbps k největším, TIER1 globálním sítím (odkaz https://en.wikipedia.org/wiki/Tier_1_network) u zahraničních operátorů. Pro zajímavost – jako síťové prvky budou použity osvědčené Cisco Nexus.

Tuto novinku ocení spíš techničtí fajnšmekři. Běžného uživatele se změna prakticky nedotkne, neboť špičkovou konektivitou disponujeme již dnes ;-).

AnyCast DNS

Pracujeme na přípravě nového centrálního DNS řešení využívajícího PowerDNS + Knot DNS servery a naši vlastní anycast síť, kterou po světě stavíme pro VSHosting CDN. Využijeme tak existující infrastrukturu i pro DNS, díky čemuž bude naše DNS robustnější a rychlejší pro zahraniční uživatele, než tomu je u jiných lokálních hosting poskytovatelů. Inovace DNS bude provedena „za běhu“ bez nutnosti změny na straně klientů.

ServerPark – revize UPS a rozšíření systému chlazení

ServerPark má za sebou pravidelnou revizi systému UPS. Díky naší infrastruktuře bylo vše provedeno za běhu postupně na jednotlivých větvích a dokonce bez narušení provozu každé z větví díky unikátním trojnásobným bateriovým stringům (vždy byl odpojen pouze jeden string). Při revizi se kontroluje stav UPS, provádí se kapacitní zkouška a měří kondice každé jednotlivé baterie. Preventivně jelo celé datacentrum celý den z diesel generátorů. Spálili jsme 700 litrů nafty, tedy asi 4,5% zásob :-).

Do konce roku proběhne upgrade systému chlazení o dalších 120kW chladícího výkonu (chlazení na cca 1200 serverů), což nám snad zase pár měsíců vydrží.

VSHosting v říjnu oslavil své 11. narozeniny. Celý tým VSHosting jej slavil stylově v Ambiente Brasileiro. Máme před sebou velké cíle a velké plány a jen díky našemu super týmu se daří VSHostingu růst a překonávat jeden cíl za druhým. Kvalitu oceňují i klienti, kteří nás hodnotí z 98,6% reakcemi spokojenosti – hodnocení z posledních 10 000 klientských komunikací.

Během 17 let jsme provedli úspěšnou migrací stovky klientů. Pomůžeme i vám.

  1. Domluvte se na konzultaci

    Stačí nám zanechat kontakt. Obratem se vám ozveme.

  2. Bezplatný návrh řešení

    Nezávazně probereme, jak vám můžeme pomoct. Navrhneme řešení na míru.

  3. Profesionální realizace

    Připravíme vám prostředí pro bezproblémovou migraci dle společného návrhu.

Zanechte nám svůj e-mail nebo telefon




    Nebo nás kontaktujte napřímo

    +420 246 035 835 V provozu 24/7
    konzultace@vshosting.cz
    Zkopírovat
    Obratem se vám ozveme