fbpx
vshosting~

Dokončili jsme pro naše klienty novou službu s názvem CloudMail. Jedná se o mailové služby postavené na moderních technologií a zajišťující to, co od emailů potřebujete – vysokou dostupnost, spolehlivost a jednoduchost.

Pro technické fajnšmekry několik detailů. Služba je postavena jako high-availability řešení privátního cloudu postaveného na výkonné flat-infrastruktuře s kontejnerovým řešením (LXD) s balancery umožňující v případě potřeby plynulé škálování díky této metodě “odhlečené virtualizace”. Z aplikačního hlediska jsou zde použity techologie jako MariaDB galera cluster, Elasticsearch či Redis (upravený Redis od Netflixu), vše zclusterované pro zajištění vysoké dostupnosti. Frontend je psaný v Angular.js a backend v jazyku Go. Řešení počítá s nasazením pro řádově stovky tisíc schránek.

Teď méně technicky pro běžné uživatele :-). Administrační rozhraní dostupné na adrese https://mail.vshosting.cloud nabízí pohodlné, rychlé a jednoduché nastavení všeho potřebného. Pro webmail byl použit nový moderní webmail RainLoop (https://webmail.vshosting.cloud) a byla zachována možnost využívat klasický RoundCube WebMail (s upraveným designem a možností změny hesla pro uživatele a dalších funkcí – https://webmail.vshosting.cloud/roundcube).

Pro klienty bude k dispozici rovněž plnohodnotné ovládání prostřednictvím restAPI a také testovací infrastruktura pro testování hromadných operací před jejich provedením na produkční infrastruktuře. Přidány jsou i některé užitečné funkce jako například možnost obnovit smazané domény či schránky až několik hodin po jejich smazání pouhým kliknutím na jedno tlačítko.

CloudMail je schráněn pomocí pokročilé antispamové a antivirové ochrany s názvem VSHosting MailProtect, která již více než půl roku chrání všechny mailové servery naší společnosti. MailProtect je postaven také jako HA řešení s využitím moderních opensource metod a pokročilé logiky filtrování spamů. Denně odfiltrujeme několik milionů spamů a výkonnostně jsme připraveni i na zvládnutí větších spamových vln. Klienti hodnotí antispam jako velice účinný, nejčastěji se u hlášení průchodu spamu setkáváme např. u korektně odebíraných newsletterů, to však nevnímáme jako pochybení antispamového řešení.

Více informací naleznete zde: https://vshosting.cz/mailove-sluzby-cloud/

Stávající klienty využívající mailové služby na našich současných centrálních poštovních řešení budou přemigrováni na cloudmail se zachováním současných parametrů služeb, hesel a nastavení. Migraci momentálně připravujeme, realizovat ji budeme až v začátkem roku 2017 a o všem budeme klienty informovat emailem v předstihu.

Dále chystáme dokončit plnohodnotného využití filtrování zpráv na serveru dle nastavení uživatele (ManageSieve) a také whitelabel řešení pro zájemce o předprodej našich služeb.

Během 17 let jsme provedli úspěšnou migrací stovky klientů. Pomůžeme i vám.

  1. Domluvte se na konzultaci

    Stačí nám zanechat kontakt. Obratem se vám ozveme.

  2. Bezplatný návrh řešení

    Nezávazně probereme, jak vám můžeme pomoct. Navrhneme řešení na míru.

  3. Profesionální realizace

    Připravíme vám prostředí pro bezproblémovou migraci dle společného návrhu.

Zanechte nám svůj e-mail nebo telefon




    Nebo nás kontaktujte napřímo

    +420 246 035 835 V provozu 24/7
    konzultace@vshosting.cz
    Zkopírovat
    Obratem se vám ozveme