fbpx
vshosting~

V těchto dnech jsme podepsali první smlouvu na 100Gbps globální propojení, konkrétně se společnosti Telia Carrier, která patří mezi TIER1 operátory. Jaké výhody z toho plynou pro naše klienty?

Technologie 100Gbps

100Gbps technologie stále patří mezi technologické novinky. Například první instalace 100Gbps Cisco zařízení proběhla teprve před 7 lety (duben 2011) u společností AT&T a Comcast. 100Gbps technologie se neustále rozvíjí a posledních pár let je dobře dostupná napříč výrobci síťových prvků.

10Gbps přestaly stačit i kvůli DDoS útokům

vshosting~ dlouhodobě provozoval všechny své páteřní propoje na 10Gbps, na který jsme přešli před mnoha lety. Jelikož 10Gbps brzy přestávaly kapacitně dostačovat, začaly se porty agregovat, což má ale také své kapacitní limity. Jedním z dalších důvodů, proč jsme začali uvažovat o 100Gbps propojení s okolním světem, byl nárůst a zvyšující se intenzita ddos útoků.

Základním, ne však jediným, předpokladem pro odolání ddos útoku je mít dostatečně nadimenzovanou páteřní síť a zvládnout datový přenos ve špičce při mimořádné události bez ovlivnění kvality propojení.

Jsme připraveni na datově náročné projekty a poskytujeme ještě vyšší bezpečnost

Nová technologie zajistí ještě robustnější síť, která zvládne větší datové špičky a dokáže obhospodařit i extrémně datově náročné projekty. Dalším velmi důležitým přínosem je vyšší provozní bezpečnost.

Aby měla nová technologie význam a vytěžili jsme z ní maximum, upgradovali jsme před rokem postupně všechny páteřní routery a switche na Juniper MX960 a Nexus 7k (https://vshosting.cz/upgrade-site-uspesne-za-nami-prectete-si-jak-vse-probihalo/ ).

V našem datacentru najdete i několik switchů Nexus 3232C s 32x 100Gbps porty ?

100Gbps konektivita
cisco hardware vshosting~

Jako první hosting budeme propojeni na 100Gbps technologii s okolním světem

Aby nezůstalo jen u vnitřního propojení a 100Gbps nesloužil jen pro marketingové účely, je nutné, aby bylo 100Gbps propojení realizováno i s okolním světem. vshosting~ se tak propojuje s historicky prvním 100Gbps operátorem a disponujeme tedy nejen 100Gbps propojeními v rámci vnitřní sítě (propustnost sítě je mimochodem přes 1Tbps ;-)), ale zejména 100Gbps propojením se světem.

Nabízela se možnost využít řadu „low cost“ 100Gbps řešení, nicméně globální operátor Telia, původem ze Švédska a jeden z mála TIER1 operátorů, se nám v posledních letech osvědčil, tudíž  s ním zůstaneme propojeni a pouze vyměníme technologii z 2x 10Gbps na 100Gbps. Následovat budou další 100Gbps propoje a jsme také připraveni v budoucnu na rychlý upgrade z 40Gbps (4x 10Gbps) na 200Gbps (2x 100Gbps v nezávislých lokalitách) do NIX.CZ

Podívejte se na novou topologii vshosting~ páteřní sítě, kterou se jiné české hostingové firmy pyšnit nemohou:

nová topologie páteřní sítě vshosting~

Během 17 let jsme provedli úspěšnou migrací stovky klientů. Pomůžeme i vám.

  1. Domluvte se na konzultaci

    Stačí nám zanechat kontakt. Obratem se vám ozveme.

  2. Bezplatný návrh řešení

    Nezávazně probereme, jak vám můžeme pomoct. Navrhneme řešení na míru.

  3. Profesionální realizace

    Připravíme vám prostředí pro bezproblémovou migraci dle společného návrhu.

Zanechte nám svůj e-mail nebo telefon




    Nebo nás kontaktujte napřímo

    +420 246 035 835 V provozu 24/7
    konzultace@vshosting.cz
    Zkopírovat
    Obratem se vám ozveme