fbpx
vshosting~

Klienti se nás často ptají, čím se naše nová služba Platform for Kubernetes liší od podobných produktů například od Amazonu, Googlu nebo Microsoftu. Rozdílů je poměrně hodně, proto jsme se je rozhodli do detailu popsat v tomto článku.

Individuální návrh infrastruktury

Většina tradičních cloud providerů poskytuje platformu pro infrastrukturu, ale návrh a samotná tvorba infrastruktury je na klientech – respektive na jejich vývojářích. Valná většina vývojářů Vám ovšem potvrdí, že by se mnohem raději věnovali vývoji než četbě 196-stranné příručky o tom, jak používat Amazon EKS. Příručku je navíc, narozdíl od většiny návodů, opravdu potřeba přečíst – nastavování Kubernetes u Amazonu totiž není zrovna intuitivní.

Ve vshosting~ víme, jak moc je tohle pro spoustu firem frustrující. Vývojový tým by se měl zabývat vývojem a neztrácet čas něčím, co ani nepatří do jeho specializace. Proto si zakládáme na tom, že narozdíl od tradičních cloudů, Kubernetes řešení šijeme každému klientovi na míru. Nemusíte si tedy u nás složitě vybírat z předdefinovaných balíčků, číst dlouhé návody ani vymýšlet, jaká infrastruktura bude pro Vaše potřeby nejlepší. Navrhneme infrastrukturu Kubernetes přesně pro potřeby Vaší aplikace, a to včetně load balancingu, networkingu, storage a dalších nezbytností.

Kromě toho Vám rádi pomůžeme s analýzou aplikace pro přechod do Kubernetes, pokud ho ještě nepoužíváte. Na základě Vašich požadavků také poradíme s výběrem těch nejvhodnějších technologií (konzultace je v ceně služby!), aby vše běželo, jak má a následné škálování bylo co možná nejjednodušší.

Když už jsme u škálování, to je u nás mimořádně snadné. Opět se nekoná žádné vybírání z balíčků výkonu atd., u vshosting~ prostě plynule škálujete dle aktuální potřeby. Nabízíme také možnost jemného škálování jen u potřebných prostředků. Potřebuje Vaše aplikace kvůli nárůstu klientů více RAM, nebo větší diskový prostor? Není problém.

Poté, co vytvoříme customizovaný návrh infrastruktury, provedeme individuální instalaci a nastavení Kubernetes i loadbalancerů před předáním do ostrého provozu. Jen pro představu, u Googlu, Amazonu nebo Microsoftu by všechny tyto úkony byly na Vás. U vshosting~ také vše ve spolupráci s Vámi pečlivě odladíme. Po spuštění poběží Kubernetes v našem cloudu nebo na špičkovém hardware v našem vlastním datacentru ServerPark.  

Možnost kombinace fyzických serverů a cloudu

Další výhodou Kubernetes od vshosting~ je možnost kombinovat fyzické servery s cloudem – ostatní Kubernetes poskytovatelé toto vůbec neumožňují. Díky tomu si například můžete začít testovat Kubernetes na Virtual Machine s nižším výkonem a teprve poté přejít s projektem do produkce přidáním fyzických serverů (to vše u nás jde za běhu) s případným zachováním stávajících VMs pro vývoj. 

Pro srovnání: třeba Google Vám sice nabídne buď možnost on-prem Google Kubernetes Engine nebo variantu v cloudu, ale musíte si vybrat jedno z toho. Navíc on-prem variantu si musíte spravovat „na vlastní triko“. Variantu kombinující fyzické servery a cloud nenajdete ani u Amazonu a Microsoftu.

U nás je možné fyzické servery s cloudem kombinovat dle libosti a navíc se Vám postaráme o kompletní správu – Vy už se můžete soustředit jen a jen na vývoj. Dohlédneme na správu operačních systémů všech Kubernetes nodů a loadbalancerů, zajistíme i průběžné upgrady operačních systémů, kernelu apod. (po domluvě i upgrade Kubernetes).

Vysoké SLA a senior support 24×7

Jedním z nejdůležitějších kritérií výběru dobré Kubernetes platformy je její dostupnost. Možná Vás proto překvapí, že Microsoft AKS ani Google GEK neposkytují SLA („financially-backed service level agreement“) a pouze tvrdí, že se „vynasnaží zajistit alespoň 99,5% dostupnost“. 

Amazon EKS sice mluví o 99,9% SLA, ale vzhledem k jejich podmínkám vrácení kreditu jde ve skutečnosti pouze o garanci 95% dostupnosti – Amazon totiž vrací 100 % kreditu teprve při této úrovni dostupnosti. V případě pouze mírného poklesu pod 99,9 % dostupnosti Vám vrátí jen 10 % kreditu. 

Ve vshosting~ Vám smluvně garantujeme 99,97% dostupnost, tedy ještě více než poněkud teoretické SLA u Amazonu a výrazně více než negarantovaná dostupnost 99,5 % u Microsoftu a Googlu. Reálně se dostupnost u nás pohybuje dokonce na 99,99 %. Managed Kubernetes řešení u nás navíc funguje v režimu high-availability cluster, tudíž v případě poruchy jednoho serveru nebo části cloudu celé řešení ihned startuje na záložním serveru či v jiné části cloudu. 

Zaručujeme také vysokorychlostní konektivitu i neomezené datové toky do celého světa. Každému klientovi navíc garantujeme vyhrazenou šířku pásma do internetu. Naše síť má kapacitu až 1 Tbps a každá trasa je mnohonásobně zálohovaná.

Díky režimu high-availability cluster, vysoké kapacitě sítě a zálohovanému připojení je Kubernetes řešení od vshosting~ mimořádně odolné proti výpadku jakékoliv části clusteru. Kromě toho naše zkušené týmy Vaše řešení neustále monitorují a případné začínající problémy rychle identifikují, než se mohou projevit pro koncového uživatele. Máme také robustní AntiDDoS ochranu, která celý cluster efektivně chrání před kyberútoky.

Debugging a monitoring celé infrastruktury

Oproti tradičním cloud providerům, ve vshosting~ na Vaše řešení dohlížejí týmy senior administrátorů a techniků neustále 24/7, sedí přímo v našem datacentru a v případě problému reagují do 60 sekund – a to klidně v sobotu ve 2 ráno. Tito experti za Vás neustále monitorují desítky parametrů celého řešení (hardware, loadbalancery, Kubernetes) a díky tomu dokážou většině problémů zabránit předtím, než se pořádně projeví. Navíc garantujeme opravu nebo výměnu nefunkčního serveru do 60 minut.

Pro maximální zjednodušení od nás dostanete jeden servisní kontakt pro všechny služby: ať jde o Kubernetes jako takový, jeho správu nebo cokoliv ohledně infrastruktury. Vyřešíme běžnou údržbu i složitý debugging. V rámci ceny služby Platform for Kubernetes nabízíme také konzultace ohledně konkrétní podoby Dockerfiles (3 hodiny měsíčně).

Během 17 let jsme provedli úspěšnou migrací stovky klientů. Pomůžeme i vám.

  1. Domluvte se na konzultaci

    Stačí nám zanechat kontakt. Obratem se vám ozveme.

  2. Bezplatný návrh řešení

    Nezávazně probereme, jak vám můžeme pomoct. Navrhneme řešení na míru.

  3. Profesionální realizace

    Připravíme vám prostředí pro bezproblémovou migraci dle společného návrhu.

Zanechte nám svůj e-mail nebo telefon




    Nebo nás kontaktujte napřímo

    +420 246 035 835 V provozu 24/7
    konzultace@vshosting.cz
    Zkopírovat
    Obratem se vám ozveme