fbpx
Damir Špoljarič

Ve vshosting~ máme momentálně jedno z nejnáročnějších období v roce. vshosting~ je největším e-commerce poskytovatelem v ČR a SR (40 % e-shopů běží u nás), takže předvánoční sezóna je pro nás vždy náročné období. Současně s tím makáme na spuštění nového informačního systému a luxusní klientské zóny pro naše klienty, připravujeme expandování do Polska, inovujeme infrastrukturu, rozšiřujeme naši CDN síť a pracujeme na nových cloudových službách. Celý rok 2018 je pro nás dost zajímavý z pohledu růstu a počtu nových klientů. Nová služba Zerops.io získala již konkrétní rysy a stejně tak i budoucí datacentrum ServerPark DC2, o kterém jsme psali zde.

Nový obchodní ředitel

I z výše uvedených důvodů se vshosting~ organizačně vyvíjí. Od 1.12. přebírá vedení obchodu David Lintimer, který se tak stane obchodním ředitelem firmy.

Damir Špoljarič, který obchod vedl a rozvíjel dosud, se bude primárně věnovat přípravám nových služeb, zlepšováním těch současných a expanzi do dalších zemí. David se obchodem ve vshosting~ zabývá již 7 let a vshosting~ je pro něj druhým domovem.

Nyní se bude věnovat současným a novým klientům a vést obchodní tým, který se za poslední měsíc rozrostl o více než 100 %.

Setkání s klienty – únor 2019

Na únor příštího roku plánujeme také další setkání s našimi klienty a partnery. Uskuteční se v Praze, Brně a Bratislavě, kde představíme novinky z oblasti našich služeb, aktuální trendy v oboru a naši vizi hostingu v budoucnu. To vše snad již s kompletně novou grafickou identitou a novým webem. ?

Nový informační systém a klientská zóna

Nová klientská zóna

Již za týden představíme novou klientskou zónu a informační systém. Informační systém je primárně interní systém, který řeší prakticky všechny netechnické procesy ve firmě, které díky novému systému, který po 12 letech zavádíme, umožní automatizaci většiny procesů a úsporu času, který tak můžeme věnovat dalšímu rozvoji.

Pro klienty jak informační systém, tak zejména klientská zóna, přinese obrovské zlepšení komfortu našich služeb. Více informací naleznete zde.

Do klientské zóny budeme brzy integrovat i další služby:

CloudDNS

Centrální DNS, které jsme letos na jaře uvedli do provozu. Řešení je provozované na PowerDNS a KnotDNS serverech a navíc v naší vlastní anycast CDN síti. DNS servery tak máme jak v Evropě, tak v USA. Již příští týden otevíráme další lokalitu pro naši CDN – v Londýně, a tedy tímto se i v Londýně otevře další DNS POP, což znamená, že uživatelé ze západní Evropy budou mít ještě rychlejší DNS odpovědi z našich serverů. 

Pro klienty to neznamená žádné zdražení služeb, všechny domény provozované na našich DNS serverech jsou automaticky zrychlovány po celém světě v rámci služby. Co je ale důležitou novinkou je také to, že do CloudDNS budeme převádět i DNS z PLESK managed serverů. Pro klienty se nic nezmění, jen při nastavování DNS v PLESKu bude PLESK přes náš vlastní modul ovládat nastavení DNS v CloudDNS ;-). Toto vše připravíme a automatizovaně provedeme. Ocení to především lidé s více PLESK managed servery při migraci domén mezi servery, protože přesun domény mezi PLESK servery se automaticky projeví i v centrálním DNS.

Ovládání vshosting~ CDN

Ovládání CloudMail

A do budoucna další služby. Klientská zóna tak bude v budoucnu centrálním místem, ve kterém si uživatel nastaví vše potřebné, uvidí aktuální statistiku zátěže služeb apod.

Novinky v infrastruktuře

Kromě instalace dalšího CDN v Londýně realizujeme nebo budeme realizovat spoustu dalších infrastrukturních novinek. Na začátku roku budeme zprovozňovat další 100Gbps do Internetu (ano, nikoliv pouze v rámci interní sítě, ale do globálního internetu) napřímo k dalšímu TIER1 operátorovi.

Zprovoznili jsme nový centrální storage postavený na fullSSD poli a Cephu. Klienti s Cloud Managed servery tak mají všechna svá data 3x replikovaná pro maximální, řekněme až paranoidní bezpečnost, maximální výkon s reálně prakticky neomezenými možnostmi škálování přidávání prostoru na serveru za běhu. Současně s tím jsme spustili službu Object Storage s neomezeným počtem operací.

Po novém roce budeme spouštět pro nový centrální storage replikační asynchronní mirror v záložním datacentru.

Zerops.io

Intenzivně pracujeme na nové unikátní službě Zerops.io – plně automatizované a inteligentní platformě pro provoz moderních aplikací. Pokud by vás zajímalo více informací a budete chtít být v obraze ohledně spuštění a beta testu, ozvěte se nám na webu www.zerops.io do kontaktního formuláře.

Partnerský program

V prvním čtvrtletí roku 2019 budeme zveřejňovat partnerský program pro agentury, díky kterému bude možné získat spoustu unikátních výhod – prioritní support, školení o technologických novinkách a mnoho dalšího.

Během 17 let jsme provedli úspěšnou migrací stovky klientů. Pomůžeme i vám.

  1. Domluvte se na konzultaci

    Stačí nám zanechat kontakt. Obratem se vám ozveme.

  2. Bezplatný návrh řešení

    Nezávazně probereme, jak vám můžeme pomoct. Navrhneme řešení na míru.

  3. Profesionální realizace

    Připravíme vám prostředí pro bezproblémovou migraci dle společného návrhu.

Zanechte nám svůj e-mail nebo telefon




    Nebo nás kontaktujte napřímo

    +420 246 035 835 V provozu 24/7
    konzultace@vshosting.cz
    Zkopírovat
    Obratem se vám ozveme